3 Gece 4 Gün
Hatay
Whatsapp’tan Detaylı Bilgi Alabilirsiniz
Ön Bilgiler
Tur Planı
Gidilecek Yerler
Antakya Arkeoloji Müzesi, Habib-i Neccar Camisi, Titus Kaya Tüneli, Eski Antakya, Vakıflı Köyü, Uzun Çarşı, St Pierre Kilisesi
Ulaşım
İstanbul Tüm Havaalanları
Hatay Havaalanı
İstanbul Tüm Havaalanları
Fiyata Dahil Olanlar
Gidiş Dönüş Uçak Bileti
Sam Franss hotel de 3 gece oda kahvaltı konaklama
Havaalanı – Otel havaalanı transferi
Tur boyunca turizm belgeli araç ile ulaşım
Teofarm çiftliği öğle yemeği
Affan kahvesi Haytalı ikramı
Ayan Meyan (the museum hotel rest.l) akşam yemeği
Ali Mürdün veya antikya restaurant öğle yemeği
Yusuf usta künefe ikramı
Konak Restaurant akşam yemeği
Dervişhan Restaurant öğle yemeği
Antakya döneri tadımı
Tugay kasabı geç öğle yemeği
Rehberlik Hizmeti
Fiyata Dahil Olmayanlar
Tura dahil olmayan hizmetler:
Müze ve ören yeri giriş ücretleri
(Herkesin web üzerinden müze kart alması önerilir)
Yemeklerde alınan her türlü içecekler
Tur Ücreti
Tek Kişilik Oda Fiyatı
2 kişilik Oda da Kişi Başı fiyat
1. gün
Sabah saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen havaalanından olan uçuşumuz için misafirlerimizin konumlarına uygun belirlenecek yerlerden transfer ile havaalanına geçiyor ve Pegasus 09.05 uçağı ile – Hatay havaalanına hareket ediyoruz. (Uçak saatleri değişkendir.)
Uçağımız 10.45’de Hatay havaalanına iniyor ve burada bizi bekleyen aracımız ile buluşup TEOFARM’a hareket ediyoruz.
Hoş geldiniz karşılaması ,tandırda biberli ekmek, çay, Antakya kahvesi, gelincik likörü ve Turunç, Ceviz ve kabak tatlısı eşliğinde çiftlik turu ve hasat bilgilendirmesi ile turumuza başlamış oluyoruz.
Peki TEOFARM çiftliğinde neler göreceğiz.
Çiftlikte organik tarım , iyi tarım yapılmaktadır. TEOFARM buğdayın anavatanı olarak bilinen bereketli hilal bölgesinde yer almakta ve atalık buğdaylardan karakılçık buğdayının Türkiye’deki en büyük üretici çiftliğidir.
Sıfır atık sistemi ile üretim yapılan çiftlikte, topraktan tabağa kadar tüm süreçlerin izlenebilir ve sürdürülebilir olduğu bir sistem kurulmuştur.
Yüzlerce yıldır aynı topraklarda tarımla uğraşan Teoman Ailesinin yeni nesil girişimci markası olan TEOFARM bölgede sürdürülebilir aile çiftçiliği alanında rol model olmaktadır.
Hasat sofrasıyla öğle yemeği alacağız. Antakya peynirleri ve 4 çeşit meze, Kabak Borani, Enginarlı Bulgur Pilavı, Bezelyeli Mortadella, Bostan’da ne varsa salatası, Antioch Şarabı, Şam tatlısı veya Peynirli irmik helvası, Antakya kahvesi ve çay eşliğinde.
TEOFARM gezimiz ardından ilk durağımız ise; Antakya Mozaik Müzesi. Rehberimizin anlatacağı mitolojik öyküler ile mozaiklerin canlandığını hissedeceğiniz müze gezimiz yaklaşık 2 saat sürecek.
Müze turumuz ardından dünyanın ilk kilisesi olarak kabul edilen St.Pierre kilisesini gezmeye başlıyoruz.
Kilise içinde Kutsal Vaftiz Kuyusu, Sunak, Kaçış Tüneli, M.S 5. yüzyıl mozaiklerini, Aziz Pierre Heykelini ve kürsüsünü gördükten sonra buradaki turumuzu bitiriyoruz.
St.Pierre Kilisesi sonrası dünyanın ilk ışıklandırılmış caddesi olan Herod Caddesi üzerinde panoramik bir eski Antakya şehir turu yapıp Tarihi Affan Kahvesine geliyoruz.
Antakya’ya özgü Haytalı tatlımızın tadına bakıp otelimize geçiyoruz.
Otelimize yerleşme ve kısa bir dinlenme sonrası akşam yemeğimizi almak için Antakya Museum otele geçiyor ve Ayan Meyan restoranda yöresel tatlar ile buluşuyoruz.
Geceleme otelimizde.
2. gün
Sabah kahvaltımızdan sonra 08.30 da buluşuyor ve Altınözü ilçemizde bulunan Tokaçlı Zeytin Müzesine gidiyoruz. 300 yıllık bir tarihi konakta Anadolu’daki zeytin ağacının tarihi serüvene müzede görsellerle,zeytin ve zeytinyağı üretimine tarihi bir yolculuk yapacağız. Müze gezimiz sonrası Cam Teras’a geçiyoruz. Panoramik olarak Altınözü’nü seyredip fotoğraf molası veriyoruz.Buradaki turumuzu bitirip Apollon’un Daphne için döktüğü gözyaşlarıyla yeşeren antik adıyla Daphne olarak bilinen Harbiye ve Harbiye şelalelerini görüyor Antakya’ya hareket ediyoruz.
Öğle yemeğimizi sadece evlerde pişen yemekleri yiyeceğimiz kendine has tarzıyla hizmet veren Ali Mürdün Restaurant’da alacağız.
Yemek sonrası Türkiyenin ilk tıbbı ve aromatik bitkiler müzesine gidiyoruz. Burada 280 çeşit tıbbi ve aromatik bitki halkın ilgisine sunulmaktadır.
Bilindiği gibi camın ilk keşfedildiği yer Antakya ve çevresidir. Eski bir Antakya Evi olan Cam Müzesinde müze sahibinin ateş ile cam kavanoz yapımını izledikten sonra Uzun Çarşı’ya geçiyor ve Antakya ya özgü ürünlerin bulunduğu çarşıda geçireceğimiz serbest zaman sonrası Çınaraltı Künefeci Yusuf Usta’da tadacağımız künefe sonrası otelimize dönüyoruz.
Otelimizde bi süre dinlenip akşam yemeğimiz için daha çok Halep mutfağının tadına bakacağımız Konak Restaurant’a gidiyor ve sonrası otelemize geri dönüyoruz.
3. gün
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Hatay’ın sahil kenti olan ve bir zamanlar Süveydiye olarak Samandağ ilçemize doğru gezimize başlıyoruz.
Samandağ’a giderken Akdenizin tüm doğal bitki örtüsünü görebileceğimiz bir güzergahtan geçerek ilk olarak Batıayaz Kanyonu’nda fotoğraf molası veriyoruz.
Kanyondaki fotoğraf molası sonrası Hz. Musa’nın asasının yeşerip bir çınar ağacına dönüştüğü asırlık çınar ağacının 1,5 dönümlük gölgesinde bir çay molası ile köylülerin yaptığı biberli ekmek, katıklı ekmek tadımı yapacağız.
Biraz dinlendikten sonra turumuz, Türkiye’de başka bir örneği olmayan ve toplu halde bir köy yerleşimi şeklinde tek ermeni köyü olan Vakıflı Ermeni Köyü’nü ziyaret ediyor ve köylü kadınların yaptığı organik reçellerin tadına bakıyoruz.
Vakıflı Ermeni Köyü’nden sonra Kel Dağ ve Türkiye’nin en uzun 2.sahili olan Samandağ sahillerini görebileceğimiz Dor Mabedi’nde bir fotoğraf molası veriyoruz.
Buradan öğle yemeği için Akdeniz’den çıkan taze balıklarımızı yiyebileceğimiz Dervişhan Restaurant’a geçiyoruz.
Yemek sonrasında Kuran-ı Kerim’de Kehf suresinde 60-82 ayetler arasında konu edilen Hz. Musa ile Hz Hızır’ın tanışmış olduğuna inanılan Hızır Türbesi’ni ziyaret ediyoruz.
Sonrası dünyanın 8 harikası olarak bilinen Vespasiyanus Titus Tüneli’nde keyifli bir yürüşe gidiyoruz. Yaklaşık gidiş dönüşün 1 saat olduğu yürüyüş esnasında kayaya işlenmiş mezar odalarından en devasa olanını, Beşikli Mağara’yı görüyoruz.
Son olarak kendini dünyanın zevklerinden arındırıp kendini tanrıya adayan stılıt tarıkatının kurucusu St. Simon Manastırı’nı ziyaret ediyoruz.
Deniz seviyesinden 479 mt yüksekte bir tepe üzerine kurulmuş bu manastırın seyir terasında şarap tadımı eşliğinde muhteşem gün batımını izleyip otelimize dönüyor kısa bir dinlenme sonrası akşam yemeğimizi almak için Müzeyyen’e geçiyoruz.
Geceleme otelimizde
4. gün
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası dünyanın ilk ışıklandırılmış caddesi Herod Caddesi üzerinden geçip Anadolu’nun ilk camisi Habibi Neccar Camisi’ni ziyaret ediyoruz.
Ezan, Çan, Hazan seslerinin duyulduğu Sarımiye Camiisi’ni, cami duvarına bitişik Katolik Kilisesi’ni ve hemen caminin karşısındaki Sinegog’u (havra) ziyaret edip eski Antakya Evleri ve sokakları arasında kısa bir yürüyüş yapıyoruz.
Öğle yemeğinde ünlü Antakya dönerinin tadına bakıyor ve sonrasında 4 Ortodoks patrikliğinden biri olan Antakya Patrikliği’nin önemli kilisesi Antakya Ortodoks Kilisesi’ni geziyoruz.
Trafiğe kapalı Saray Caddesi’nde yapacağımız kısa bir yürüyüş sonrası 1271 Memluk dönemi eseri olan Ulu Cami’yi geziyor daha sonra yeni açılan Etnoğrafya Müzesi’ni ziyaret ediyoruz.
Yola çıkmadan Antakya’ya özgü tepsi kebabını yiyeceğimiz Tugay Kasabı’na geçiyoruz.
Yemek sonrası havaalanına transfer ve Pegasus 19.10 uçağımız ile Hatay – İstanbul uçuşumuz sonrası buluşma noktalarımıza siz değerli misafirlerimizi bırakıyor ve yeni bir turda buluşmak dileğimizle sizleri uğurluyoruz.
Hatay’da Akdeniz iklimi hakim olup, yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Tüm mevsimlerde keyifle gezip görmek ve en güzeli de doyasıya yemek yemek için Hatay ülkemizin en keyifli seyahat şehirlerindedir. Hatay- Antakya – Samandağ olarak yaptığımız seyahat programımızda Asi Nehri – Titus Tüneli – Mozaik Müzesi gibi özel yerleri görecek ve yöresel tüm tatlara doyacağınız butik kişi katılımlı programlarımızda sizleri de ağırlamaktan mutluluk duyarız.